Tips på hur du bygger miljövänligt

Det finns flera effektiva sätt att riva och bygga mer miljövänligt. Den främsta metoden är att maximera återanvändning och minimera avfall. Det andra sättet är att planera arbetet och inte bygga mer än nödvändigt eftersom mindre bostäder är mer miljövänliga. Ännu ett sätt är att se till att korrekt isolering används för att göra bostaden så energieffektiv som möjligt.

Miljövänligt byggande börjar med att tänka strategiskt och använda rätt byggmaterial och teknik. Det här har fördelen att både hjälpa miljön och spara pengar på samma gång.

De bästa åtgärderna för att bygga miljövänligt är:

  • Maximera återanvändning och minimera avfall.
  • Planera och inte bygga mer än nödvändigt.
  • Investera i bra isolering.
  • Minimera energianvändningen under arbetet.

Läs vidare!

Topp 3 sätt att bygga miljövänligt

Under,Construction,,Helmet,And,Bricks,For,Building,Site1. Maximera återanvändning och minimera avfall – Det är av högsta vikt att begränsa mängden avfall som genereras under bygget. Till din hjälp har du stryktåliga BIG BAG-säckar som lämpar sig för alla typer av skrymmande föremål. Du kan beställa dessa byggsäckar i tre olika storlekar, vilka klarar av 250 kilo, 1250 kilo och 1300 kilo. Beställningen är busenkel, beställ dina byggsäckar här och bara fyll i antal för att gå vidare med beställningen. I beställningen ingår även avhämtning och du behöver bara ange datum när de är klara att hämta.

Även om det är omöjligt att inte generera avfall så är det fullt möjligt att begränsa mängden. Kom ihåg att nyckeln till en miljövänlig rivning och bygge är att återanvända och återvinna så mycket som möjligt. Säkerställ att alla på arbetsplatsen är medvetna om grundläggande återanvändning och återvinning. Använd så mycket som möjligt biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara material.

De vanligaste materialen som kan återanvändas är följande:

  • Asfaltsten och betong
  • Förpackningar
  • Gipsskivor
  • Tegelstenar
  • Trä

2. Planera och inte bygga mer än nödvändigt – Ett effektivt sätt att riva och bygga mer miljövänligt är att helt enkelt inte göra mer än nödvändigt. Mindre byggnader är nämligen mer miljövänliga att bygga än stora och har billigare driftkostnader. Säkerställ att rivningen görs effektivt och var kreativ med att utnyttja utrymmen så bra som möjligt.

3. Investera i bra isolering – Isolering är viktigt att tänka på när du bygger miljövänligt. Korrekt isolering håller bostaden sval på sommaren och varm under vintern, något som gör bostaden mer energieffektiv eftersom det minimerar behovet av uppvärmning och kylning.

Scroll to top