Så slipper du använda nycklar på kontoret

Som kontorsarbetare har du mycket att hålla reda på varje dag. Du behöver logga in i IT-system, svara på korrespondens och utföra administration. Att samtidigt behöva hålla koll på vilka nycklar som går till olika skåp, lämna ut dem till medarbetare och få tillbaka dem i tid kan lägga sten på börda.

Med Creones nyckelhantering kan du ta företaget till nästa nivå. Denna tjänst underlättar vardagen då du slipper krångla med olika typer av nyckelkvittenser och kan ha bättre koll på vilka nycklar som är ute i omlopp på företaget. Detta är en smart och modern lösning då du enkelt kan se vilka av företagets anställda som har tillgång till befintliga luckor och nycklar. Du kan också ta fram historik och annan information kring en viss nyckel eller lucka.

Nyckelfritt underlättar

Digital,Door,Lock,Security,Systems,For,Access,Protection,Of,Hotel,Digitalisering och nya låssystem underlättar både på kontor och inom andra verksamheter. Hemtjänsten i Arboga har börjat använda elektroniska lås med ett nytt system som hjälper personalen så att de slipper hålla reda på de boendes nycklar. Personalen har ett program i sina mobiler där de kan se arbetslistor, scheman och dokumentation kring deras insatser. Här kan de också öppna elektroniska lås som finns hos alla boende med hemtjänst. Personalen sparar mycket tid på detta då de inte längre behöver byta nycklar sinsemellan.

Dyrt att tappa bort nycklar

Att inte hålla koll på nycklarna kan bli dyrt. I Malmö har polishuset en reception där det hänger stora mängder porttaggar och nycklar, borttappade av Malmöborna . Hyresgäster som behöver skaffa nya nycklar kan behöva betala en del. Hem och Hyra kartlade nyligen hur mycket det kostar att tappa bort sina lägenhetsnycklar. Prislappen blev från några hundralappar upp till flera tusen kronor.

Många installerar nu smarta dörrlås, vilket kan ske på två olika sätt. Hela låset kan ersättas av ett nytt som har en ny funktion, eller så kan det befintliga låset kompletteras där en anordning läggs till för att skapa en smart lösning. För att kunna utföra detta måste det befintliga låset fungera utan problem. Elektroniska lås innehåller batterier och elektronik och dessa kräver en särskild temperatur för att de ska kunna fungera. Den ena sidan på dörren behöver därför befinna sig inomhus, smarta lås bör inte användas i uteförråd eller garageport.

Scroll to top