Därför behövs fler laddboxar

Bilar påverkar miljön mer eller mindre och det går inte komma ifrån. Men det går att minska bilens påverkan på klimatet genom att fler väljer att köra elbil. För att privatpersoner ska kunna köpa en elbil behöver det finnas bra med möjligheter att ladda bilen både på jobbet och på stan.

Klimatet och de skenande bränslepriserna får allt fler att välja att köpa en elbil. Men för att kunna ladda en elbil säkert och snabbt är en laddbox ett måste. En bra laddbox uppfyller dina behov till ett rimligt pris. En laddbox från Terrawatt är ett bra val om du är intresserad av att installera en prisvärd laddbox hemma. Både privatpersoner och företag kan installera med fördel installera en laddbox från Terrawatt. De erbjuder elbilsladdare till företag som är kostnadseffektiva och det är möjligt att skräddarsy en lösning som passar företagets behov. Eftersom allt fler privatpersoner väljer att skaffa en elbil behöver de kunna ladda bilen när det jobbar. Om det inte fungerar att ladda bilen på jobbet är inte elbil inte ett alternativ. Företag kan därför påverka utveckling kring elbilar. Ur brandsäkerhetssynpunkt är det viktigt att ladda en elbil via en laddstolpe eller en laddbox. Ett vanligt eluttag är inte dimensionerat för att ladda en elbil.

Bättre laddinfrastruktur behövs

Att många väljer att köpa en elbil är bra för miljön eftersom det minskar utsläppen. Varken kväveoxider eller koldioxid släpps ut när du kör en elbil. Genom att sätta upp fler laddplatser kan ännu fler lockas att köpa en elbil. Det behövs även laddstolpar som är väl utspridda över landet, inte bara i städerna. Det ger större möjligheter att köra längre sträckor med en elbil utan att behöva oroa sig för att inte komma fram. Det måste vara enkelt att äga och köra en elbil annars är risken stor att människor fortsätter att välja bilar med förbränningsmotor istället.

Scroll to top