Live long and prosper

27 februari 2013

GAH! Jag har inget internet, jag tror jag DÖR!

Jag fastnade i en snöstorm i München, på väg mot en ett möte i Bukarest. Landningsbanorna var snöiga och tyskarna lite ovana. Min ”smarta” telefon kunde inte komma åt internet i utlandet och flygplatsens betal-WiFi låg nere… Där satt jag och kunde inget annat, i FEM timmar!

Efter att ha lekt med alla appar jag hittade som inte krävde uppkoppling, läst alla engelsktalande, analoga blaskor jag kunde komma över och efter att ha rensat min osynkade mailbox tre gånger kände jag en lätt panik komma krypande. Hur klarar man sig i en sån här situation utan att kunna surfa på nätet? Komma åt mailen? Bara twittra liiite? Det är inte bara plågsamt, det är LÄSKIGT också. Tänk vad vi har blivit beroende av det där internet, som många av oss inte ens visste vad det var för 20 år sedan.

Jag kommer ihåg när jag hade min gamla IBM-kompatibla PC (det var så man sa förr i tiden om det var en burk av kvalitet) som stod och väntade på inkommande samtal med sitt 1200 bauds-modem. En gång per natt synade BBSen textinlägg med sina vänner i ett nätverk som hette FidoNet. Vi som drev dessa burkar kallades för ”System Gurus” och blev intervjuade i diverse tidningar och dubbade till ”spjutspetsar in i framtiden”. Nu när jag sitter här väldigt många år senare så är det inte utan att tänka att vi faktiskt var det. Framtiden har kommit! Vi går omkring som uppkopplade Startreckare med pods och pads och tillgång till företagets alla samlade resurser med ett enda knapptryck… Det enda som saknas är den där sista lilla biten av att kunna dra snabba slutsatser från all data vi har att tillgå och så den där centraldatorn som kan svara på våra frågor förstås. Sedan lever vi verkligen i framtiden!

Tänk att det krävs en analog övernattning på en flygplats för en digital reflektion … oväntat, oroväckande men ändå lite roande… det är som det där chokladägget man köper till barnen, tre önskningar i ett…

Live long and prosper!

Läs mer om IBMs lösningar inom Smartare Analys

Detta inlägg postades under kategorierna En smartare planet.
Du kan följa svar via RSS-flödet, lämna en kommentar, eller en trackback från din egen sida.


Dela:

Lämna en kommentar