IT-chefen ska bli din bästa vän

1 oktober 2012

Jag tror att jag är en av de få marknadschefer som blev marknadschef för att jag ville jobba med IT. Jag har mina rötter i teknik och föddes praktiskt taget med ett tangentbord i knäet. Och jag twittrade innan jag kunde prata… ok inte riktigt, kanske.

Men oavsett om du brinner för IT eller inte, så är mitt råd till dig att du ska bli bästis och bundis med IT-chefen. Du kommer som marknadschef inte att kunna hänga med eller utnyttja den stora förändring som marknadsföringsområdet går igenom, om du inte jobbar tillsammans med IT-chefen. Och du kommer att bli förvånad över hur mycket ni har gemensamt.

När vi 2011 intervjuade 3200 IT-chefer i vår CIO-studie så såg vi att deras prioriteringar i stor utsträckning sammanfaller med marknadschefernas. 79 procent av IT-cheferna uppger bland annat att en av deras viktigaste prioriteringar är att utnyttja data för att skapa värdefulla insikter för organisationen. 69 procent av IT-cheferna rapporterar också att de driver initiativ med syfte att förenkla interaktionen mellan kunder och företaget och 50 procent hävdar att de är fokuserade på att identifiera och förstå vad kunder verkligen värderar.

Det här är ju precis det som vi som marknadschefer vill uppnå – och jag är helt övertygad om att för att göra detta, måste vi ha system och IT-stöd till vår hjälp.

Så mitt första tips till dig är att bjuda din IT-chef på lunch. Vill du ha lite tips och råd för hur du kan driva detta samarbete och vad ni kan göra tillsammans för att nå era mål, så har vi tagit fram en rapport för just detta. Hämta gärna rapporten, CMOs and CIOs Acquaintances or allies? som kan hjälpa dig bli kompis och partner med din IT-chef.

Och hör gärna av dig med hur era samtal går.

I nästa inlägg ska jag prata lite om inspiration.

Detta inlägg postades under kategorierna Smartare marknadschef.
Du kan följa svar via RSS-flödet, lämna en kommentar, eller en trackback från din egen sida.


Dela:

Lämna en kommentar