Hit och dit och överallt!

11 juni 2012

”Det är ingen tillfällighet att inget känt språk har myntat uttrycket ”Lika vacker som en flygplats!” (Citat:Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams.)

Våren innebär ofta många olika event och jag har hunnit med både ett och annat under de senaste veckorna. Under ett av dem var jag ombedd att föreläsa om Storage och Cloud, ett ganska intressant ämne då datavolymerna ökar i rasande takt och det ställs mer och mer krav på säkerhet och åtkomst. Molnet är en självklar lösning på det här antingen genom att man bygger själv eller lagrar i molnet, eller varför inte en kombination av bägge?

Jag deltog också på itSMFs vårkonferens, vilken samlar deltagare från hela landet där Service Management står helt i fokus. Hjärtat och blodomloppet i Cloud är Service Management, jag tror jag har nämnt det ganska ofta förut men det tål att nämnas om och om igen. Jag är inte helt säker på att medvetandet är helt 100-procentigt ännu men det känns som att IT-Sverige åtminstone har kommit en bit på väg. Takten och medvetandet behöver dock öka om vi ska kunna fortsätta bygga och konsumera konkurrenskraftiga Cloud-tjänster tycker jag! Vad är din erfarenhet? Jag skulle gärna vilja skapa en debatt omkring det här.

Nästa stora evenemang var Atea Boot camp nere i Tylösand. Ett mycket välarrangerat och jättekul event att vara med på. Där var mitt uppdrag att tala om hur man som CIO kan nå fram till sin affärsledning och få fram sina idéer och förslag. Föredraget baserades på IBMs senaste CEO Study och CIO Study. De här studierna visar bland annat att CIO och CEO faktiskt har samma topprioriteringar vilket i sig är en mycket bra grund för den gemensamma agendan. CIO-studien visar också att det fortsatt finns ett mycket stort intresse för Cloud, vilken himla tur!

Så i förra veckan var jag i Oslo och talade inför ett hundratal systemintegratörer, ämnet var förstås hur de kan använda sig av IBM SmartCloud Enterprise när de jobbar med utveckling och test. Vi har allt fler systemintegratörer som använder sig av våra Cloudtjänster för att snabbt få tillgång till miljöer för test och utveckling. Motiven för detta är i huvudsak snabb, prisvärd, och säker tillgång till miljöer vilket väsentligt kortar ned ledtiderna för deras projekt, säkerställer ett konkurrenskraftigt pris samt säkrar kvaliteten på leveranserna. Vem kan motstå det?

Ha en underbar helg!

- Monica

Detta inlägg postades under kategorierna Molntjänster.
Du kan följa svar via RSS-flödet, lämna en kommentar, eller en trackback från din egen sida.


Dela:

Lämna en kommentar