Uppdatering: Stockholm – den moderna staden

12 april 2012

Förra veckan fick Stockholm – den moderna staden utmärkelsen årets event B2B  på Gyllene Hjulet. Det är vi såklart jätteglada för. Men det viktigaste i sammanhanget är inte att vinna priser, det vi är mest stolta över är att ha faciliterat äkta medborgardialog. Det är engagemanget för smartare städer och i detta fall hur Stockholm ska kunna bli en framtidsstad i världsklass som är viktigt för oss.

Vi vill därför rikta ett stort tack till ALLA som var med och bidrog under dagen till de spännande diskussioner som fördes i Blå Halllen. Samt till de beslutsfattare som kände ansvar att ta idéerna under sina vingar på kvällens middag. Det har vi redan sett exempel på. Stockholm stad har släppt data som kan användas för att skapa appar. Vilket även var en av idéerna som kom fram under dagen.

Vår förhoppning är såklart att det inte ska stanna här utan att dialogen fortsätter och idéerna förverkligas. Det är vad vi arbetar för!

Detta inlägg postades under kategorierna En smartare planet, Smartare städer.
Du kan följa svar via RSS-flödet, lämna en kommentar, eller en trackback från din egen sida.


Dela:

En kommentar till “Uppdatering: Stockholm – den moderna staden”

  1. Anna Gustin skriver:

    För kanske 10 år sedan fick jag en presentation av hur man i Milano kunde sitta hemma vid sin egen TV-apparat, koppla in sitt tangentbord och komma in på sin stads ”fullmäktige”. Lyssna på deras möten men också lägga förslag. Jag undrar…hur kan det komma sig att vi i Sverige ligger så långt efter…Italien?

    Ur den synvinkeln känns Stockholm inte speciellt modern.
    vh
    Anna Gustin

Lämna en kommentar