IBMs CSR-ansvarige bland de viktigaste påverkarna av hållbarhet 2012

1 mars 2012

27 februari publicerade CSR i Praktiken sin lista över de 100 personer som påverkar näringslivets hållbarhetsarbete mest i Sverige under 2012. En av de nya namnen på årets lista är mycket glädjande IBMs egen CSR-ansvarige Andreas Lundgren.

Eftersom vi på IBM har som överordnad strategi att använda innovation och teknik för att på ett hållbart sätt bidra till att lösa många stora samhällsutmaningar, det vi också bloggar om här under namnet En Smartare Planet, är det extra roligt med den motivering som Andreas fått:

”Med Lundgren har ett av världens mest innovativa bolag äntligen fått en CSR-ansvarig som förstår innovation och förmågan att kommunicera den. Under 2012 kommer IBMs arbete för en smartare planet att märkas även i Sverige, tack vare Lundgren.”

Listan baseras på CSR i Praktikens bedömning av påverkansgrad utifrån tre kriterier, formell påverkan (befogenhet att ta beslut för förändring och i vilken grad beslutet påverkar svenska företag), informell påverkan (i vilken grad de påverkar andra informellt och hur stort nätverk de har) och karisma (utstrålning kombinerat med trovärdighet i hållbarhetsfrågor). Hänsyn har också tagits till hur mycket personerna kan påverka näringslivets hållbarhetsarbete under innevarande år.

Stort grattis, Andreas! Vi ser fram emot att läsa mer om hållbara initiativ och ditt CSR-engagemang här på bloggen.

Detta inlägg postades under kategorierna CSR, En smartare planet.
Du kan följa svar via RSS-flödet, lämna en kommentar, eller en trackback från din egen sida.


Dela:

Lämna en kommentar